We hebben hier fantastische uitrijdmogelijkheden. De diverse Veluwse landschappen liggen aan je voeten. Over de heide, door het bos of een galopje over een zandverstuiving, het is allemaal mogelijk. Je kunt vanuit de stal werkelijk elke dag van de week een andere route kiezen. Onder het zadel kom je makkelijk in het Lunterse Bos, het Edese bos, op de Ginkelse heide, in het Roekelse bos, bij het Mosselse veld of op het Wekeromse zand.

Zoek je een vakantiewoning met overnachtingsmogelijkheden voor je paard? Klik dan hier.

Elke dag een andere route

Voor het gemak (en omdat de site van ruiteren en mennen slecht werkt op mobiel) hebben we hier alvast vijf kaarten staan die je kan downloaden en uitprinten.

Voor een algemeen overzicht van de verschillende routes hier in de buurt is de website www.ruiterenenmennen.nl het meest compleet. Klik hier voor de kaart, wij bevinden ons net ten noorden van de Driesprong, aan de Deelweg (zijweg van Wekeromseweg).

buitenrijden, veluwe, paardrijden, buitenrit, pensionstal

Via de Deelweg en de Hoge Valksedijk kan je vanaf de Oscarhoeve binnendoor naar het Wekeromsezand rijden, waar ook een prachtige (en uitdagende) ruiterroute ligt. Met kans op het spotten van moeflons!

buitenrit, veluwe, paardrijden, oscarhoeve, pensionstal

Nog meer buitenrijden?

Als je in het Nationaal Park de Hoge Veluwe wilt rijden, kan je daar onder het zadel in een uurtje naartoe, via de Koeweg. Met de trailer is het ongeveer een kwartiertje naar de ingang van het park in Otterlo.

Een andere mooie uitrijdmogelijkheid is het Kootwijkerzand, dat op ongeveer 20 minuten met de trailer rijden ligt. Er zijn diverse parkeerplaatsen, oa net ten westen van Harskamp.