We hebben hier fantastische uitrijdmogelijkheden. De diverse Veluwse landschappen liggen aan je voeten. Over de heide, door het bos of een galopje over een zandverstuiving, het is allemaal mogelijk. Je kunt vanuit de stal werkelijk elke dag van de week een andere route kiezen. Onder het zadel kom je makkelijk in het Lunterse Bos, het Edese bos, op de Ginkelse heide, in het Roekelse bos, bij het Mosselse veld of op het Wekeromse zand.

Zoek je een vakantiewoning met overnachtingsmogelijkheden voor je paard? Klik dan hier.

Elke dag een andere route

Voor het gemak hebben we hier alvast vijf kaarten staan die je kan downloaden en uitprinten. In de tweede helft van 2020 wordt in onze omgeving een heel netwerk (ruim 200km!) met knooppunten voor ruiters uitgerold. De meeste paaltjes staan er al, maar de kaarten, routeboekjes en informatieborden met het overzicht van de knooppunten laten nog even op zich wachten.

Er is al wel een voorlopige routekaart te downloaden (werkt iig in Google Chrome)
NB! Een paar paden ontbreken nu nog:
– Tussen knooppunt 18 en 2 (langs de verlengde Arnhemseweg)
– Tussen knooppunt 10 en kooppunt 40 in het Edese Bos.
– Op het Wekeromse zand moet je nog de (oude) witte palen volgen.
Meer informatie vind je ook op de site van de gemeente Ede.

Wij bevinden ons net ten noorden van de Driesprong, aan de Deelweg (zijweg van Wekeromseweg).

buitenrijden, veluwe, paardrijden, buitenrit, pensionstal, vakantiehuisje, bed en stal, ruitervakantie

Via de Deelweg en de Hoge Valksedijk kan je vanaf de Oscarhoeve binnendoor naar het Wekeromsezand rijden, waar ook een prachtige (en uitdagende) ruiterroute ligt. Met kans op het spotten van moeflons!

buitenrit, veluwe, paardrijden, oscarhoeve, pensionstal

Dagtocht

We hebben op het platform www.buitenrijden.nl van de KNHS een mooie route voor een dagtocht gezet. Ongeveer 20 km en met onderweg een stop bij Herberg De Mossel. Je kan de route hier downloaden, als knooppuntenlijst of GPS track. Zoom de kaart in naar Ede en klik op ‘Rondje Ginkelse Heide en Mossel’.

Nog meer buitenrijden?

Als je in het Nationaal Park de Hoge Veluwe wilt rijden, kan je daar onder het zadel in een uurtje naartoe, via de Koeweg. Met de trailer is het ongeveer een kwartiertje naar de ingang van het park in Otterlo.

Een andere mooie uitrijdmogelijkheid is het Kootwijkerzand, dat op ongeveer 20 minuten met de trailer rijden ligt. Er zijn diverse parkeerplaatsen, oa net ten westen van Harskamp.

Gids nodig?

Ben je bij ons op vakantie en wil je graag een of meerdere dagen begeleid worden zodat je zelf de route niet hoeft te zoeken? Onze gids brengt je naar de mooiste plekjes. Vraag ernaar bij boeking van onze vakantiewoning.