We hebben hier fantastische uitrijdmogelijkheden. De diverse Veluwse landschappen liggen aan je voeten. Over de heide, door het bos of een galopje over een zandverstuiving, het is allemaal mogelijk. Je kunt vanuit de stal werkelijk elke dag van de week een andere route kiezen. Onder het zadel kom je makkelijk in het Lunterse Bos, het Edese bos, op de Ginkelse heide, in het Roekelse bos, bij het Mosselse veld of op het Wekeromse zand.

Zoek je een vakantiewoning met overnachtingsmogelijkheden voor je paard? Klik dan hier.

Elke dag een andere route

Kort geleden is het gehele netwerk van ruiterroutes hier in de omgeving vernieuwd. Alles is nu van paaltjes en knooppunten voorzien. Je vindt de kaart met alle knooppunten op deze site. Er is nu ruim 200km (!) aan ruiter- en menroutes. De meeste paaltjes staan er al en ook de kaarten zijn al verkrijgbaar. Alleen de informatieborden onderweg laten nog even op zich wachten. Het is dus verstandig om een kaart aan te schaffen of de website op je telefoon paraat te houden.

Hieronder staan ook nog vijf wat oudere kaarten

Wij bevinden ons net ten noorden van de Driesprong, aan de Deelweg (zijweg van Wekeromseweg).

buitenrijden, veluwe, paardrijden, buitenrit, pensionstal, vakantiehuisje, bed en stal, ruitervakantie

Via de Deelweg en de Hoge Valksedijk kan je vanaf de Oscarhoeve binnendoor naar het Wekeromsezand rijden, waar ook een prachtige (en uitdagende) ruiterroute ligt.

buitenrit, veluwe, paardrijden, oscarhoeve, pensionstal

Dagtocht

We hebben op het platform www.buitenrijden.nl van de KNHS een mooie route voor een dagtocht gezet. Ongeveer 20 km en met onderweg een stop bij Herberg De Mossel. Je kan de route hier downloaden, als knooppuntenlijst of GPS track. Zoom de kaart in naar Ede en klik op ‘Rondje Ginkelse Heide en Mossel’.

Nog meer buitenrijden?

Als je in het Nationaal Park de Hoge Veluwe wilt rijden, kan je daar onder het zadel in een uurtje naartoe, via de Koeweg. Met de trailer is het ongeveer een kwartiertje naar de ingang van het park in Otterlo.

Een andere mooie uitrijdmogelijkheid is het Kootwijkerzand, dat op ongeveer 20 minuten met de trailer rijden ligt. Er zijn diverse parkeerplaatsen, oa net ten westen van Harskamp.

Gids nodig?

Ben je bij ons op vakantie en wil je graag een of meerdere dagen begeleid worden zodat je zelf de route niet hoeft te zoeken? Onze gids brengt je naar de mooiste plekjes. Vraag ernaar bij boeking van onze vakantiewoning.